Recept: Bílé fazole v tomatu

Bílé fazole mohou být základem nejen zdravé, ale i lahodné chuťové lahůdky. Pokud máte rádi výjimečné kombinace chutí, vyzkoušejte si připravit tyto bílé fazole v tomatové omáčce, po které se budete olizovat až za ušima. Připravení této pochoutky je jednoduché a stojí za to vynaložit trochu času a péče.

Nejprve fazole namočte ideálně přes noc do vody. Následně slijte vodu a přidejte novou. Vařte fazole hodinu a půl nebo dokud nezměknou. Tímto způsobem zajistíte, že budou fazole dokonale připravené a snadno stravitelné.

Nakrájejte půlku cibule a dva stroužky česneku na drobno. Na pánvi s trochou olivového oleje začněte cibuli a česnek pomalu opékat. Přidejte trošku tymiánu a rozmarýnu, které dodají jídlu bohatou aromatickou chuť.

Jakmile cibule a česnek získají zlatavou barvu, přidejte uvařené fazole. Lehce opečte a poté zalijte omáčkou z čerstvých rajčat. Přidáte-li rajčata sami, můžete si být jisti kvalitou a čerstvostí ingrediencí. Osolte, opepřete a nechte jídlo prohřát, aby se všechny chutě propojily.

Chuťovku můžete dále obohatit přidáním volského oka, které dodá pokrmu jemnou strukturu a výraznější chuť. Alternativně můžete podávat s rýží nebo krajíčkem chleba, což zvýší celkový zážitek a poskytne vám dostatek energie.

Takže pokud hledáte nový recept na zdravý a chutný oběd či večeři, vyzkoušejte tyto bílé fazole v tomaticové omáčce. Vaše chuťové pohárky vám za to budou vděčné!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *