Recept: Mangový cheesecake


Hledáte tu správnou letní lahůdku? 😍 Neztrácejte čas a vyzkoušejte náš lehký, svěží a nadevše jednoduchý mangový cheesecake, který se skládá pouze z deseti ingrediencí! 👩‍🍳🍰 Co budete potřebovat? Připravte si 75 g mandlové mouky, 25 g kokosové mouky, 100 g másla, 500 g mascarpone, 100 g lučiny, 2 vejce, 1 velké zralé mango, lžičku citronové šťávy, celou skořici a trošku vody. 🥚🍋💧

Začněte tím, že oloupete mango a nakrájíte ho na kostičky. Poté ho společně s 1-2 dcl vody a kouskem skořice povařte a vytvořte lahodný rozvar. Mezitím, co se na plotýnce vytváří aromatická směs, můžete připravit samotný korpus koláče. 👌

Formu na koláč si vymažte kouskem másla, zbytkové máslo rozehřejte a smíchejte ho s mandlovou a kokosovou moukou. Vzniklé těsto pečte v předehřáté troubě na 150°C asi deset minut. 🕑

Vyšlehejte mascarpone s lučinou, vejci a citronovou šťávou. Polovinu této směsi nalijte do formy na předpečené těsto, na ni přidejte třetinu mangového rozvaru, následně zbytek směsi a zakončete poslední vrstvou rozvaru. 🧏‍♀️

Celý koláč dejte péct do předehřáté trouby na 180°C a nechte ho chvíli dokončit svůj vývoj po dobu 30-40 minut. 🥧

Po vychladnutí můžete svůj cheesecake ozdobit skořicí, kokosem, kousky čerstvého manga, mátou či bazalkou a užívat si jeho dokonalé chuti. 😋🥥🌿 Tento dezert je ideální pro letní osvěžení, a co je nejlepší, příprava je rychlá a jednoduchá. Bon appétit!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *